А БРОДОТ ПЛОВИ

А БРОДОТ ПЛОВИ

Во 1914 година луксузен брод ја напушта Италија со цел во морето да ја расфрли пепелта на славната оперска пејачка Тетуа. Новинарот ја бележи хрониката на патувањето на бродот исполнет со многуте ексцентрични пријатели, актери и обожаватели на пејачката. Патувањето е пријатно првите денови, но потоа капетанот на бродот спасува голем број српски бегалци од морето, кои побегнале од Сараево по атентатот на принцот Фердинанд и почетокот на Првата светска војна. И бегалците се сместуваат на бродот...

Возрасна категорија: 14 години