БЈАРНЕ ЈА МРАЗИ КАМЕРАТА

БЈАРНЕ ЈА МРАЗИ КАМЕРАТА

„Бјарне ја мрази камерата“ е приказна за една странска режисерка која навлегува во животот на нејзиниот сосед Бјарне.
Кој е тој? Таа го прашува за животот и смртта, надежите и соништата. Тој прашува дали таа наскоро ќе престане. Но, кога жената зад камерата го одбива тоа, се раѓа една врска која е ретко доловена на филм - полна со апсурдности, топлина и хумор. А во најголемиот дел се само еден куп неодговорени прашања.