ВИДИ ЈА ТИ НЕА

ВИДИ ЈА ТИ НЕА

Според однесувањето, 18-годишната Анета речиси и да не се разликува од момчињата. Поради ова и непријатната снимка од мобилен што кружи наоколу, таа и нејзината единствена другарка се исмевани како „лезбејки“. Ова ќе го уништи нивното пријателство.

Во меѓувреме, Анета мора да се справи и со семејни проблеми. Татко ѝ полека ја губи битката со ракот. Кога ќе му се расипе телевизорот, неговото страдање се зголемува.
Анета ќе смисли идеја. Треба да го убеди селскиот поп да ѝ дозволи да учествува во вековен црковен ритуал само за мажи. Ако ѝ дозволат да учествува, ќе мора да се бори против суровите насилници од средното училиште. Наградите се различни, од духовна (добро здравје и благослов) до вредна (нов телевизор со рамен екран).