ДА БЕШЕ ЉУБОВ

ДА БЕШЕ ЉУБОВ

Петнаесет млади танчари со различно потекло се на турнеја со „Толпа“, епско танчарско дело на Жизел Виен што ја истражува рејв сцената на 90-тите. Филмот ја документира нивната работа како и чудните, интимни врски. Бидејќи линијата се губи, се чини дека сцената го загадува вистинскиот живот – освен ако не се случува спротивното. Преку исценирани разговори меѓу изведувачите, дознаваме за приказната на нивните ликови. На овој начин, ликовите во кореографијата стануваат ликови на филмот, киното станува рејв и продолжение на сцената, а танчарскиот документарец прераснува во возбудлива неонска фреска за една млада, меѓународна трупа. Од танчарски документарец, филмот прераснува во вознемирувачко патување во нашите ноќи, нашите забави, нашите љубови.

Патрик Чиха продолжува да ги истражува отуѓувањето, хиперсензуалноста, емотивното насилство, човечката нежност и перформансот на (квир) сексуалност и создава трансформативен филм со карактеристичен стил, преполн со визуелен и емотивен интензитет.