ЕВРЕИТЕ ДОАЃААТ

ЕВРЕИТЕ ДОАЃААТ

Во еден војводински замок, во тек се подготовките за претставата што ќе ја изведуваат членовите на Здружението на слепите лица. Претставата е посветена на Евреите од Америка кои треба да дојдат и да го посетат местото на масакрот на своите предци во 1942 година, за време на рацијата во Нови Сад. Заплетот требало да се изведе според оригиналните приказни на сведоци што поминале низ овој трагичен настан. Сепак, иницијаторите на шоуто манипулираат со слепите лица, со цел да шверцуваат бомби за албанските терористи.