Отворено 22 издание на Скопје филм фестивал

 

Синоќа, во полната сала на кино Милениум со светската и македонска премиера на играниот првенец на режисерката Марија Џиџева „Втора шанса“ беше свечено отворено 22. издание на Скопје филм фестивал.

Главните улоги ги толкуваат Мирјана Карановиќ, Даниела Ивановска, Наталија Теодосиевска, Данчо Чевревски, Денис Абдула и Златко Митрески, кои присуствуваа на премиерата.