ПРОГРАМА НА АВТОРСКИ ФИЛМ

ВОДОЛИЈА

ВОДОЛИЈА

Бразил/Франција, 2016, 140 мин.

Режија: Клебер Мендонса Филјо

Улоги: Соња Брага, Мев Џинкингс, Ирандир Сантос

ЗАГУБЕНИ ВО ПАРИЗ

ЗАГУБЕНИ ВО ПАРИЗ

Франција/Белгија, 2016, 82 мин.

Режија: Доминик Абел, Фиона Гордон

Улоги: Фиона Гордон, Доминик Абел, Емануел Рива

РЕКВИЕМ ЗА ГОСПОЃА Ј.

РЕКВИЕМ ЗА ГОСПОЃА Ј.

Србија/Бугарија/Македонија/Руска Федерација/Франција, 2017, 94мин.

Режија: Бојан Вулетиќ

Улоги: Мирјана Карановиќ, Јована Гавриловиќ, Даница Недељковиќ, Вучиќ Перовиќ

ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО

ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО

Норвешка/Летонија, 2016, 98 мин.

Режија: Угис Олте, МортенТравик

Улоги: Борис Бенко, Томаж Чубеј, Милан Фрас

НАЈСРЕЌНИОТ ДЕН ВО ЖИВОТОТ НА ОЛИ МЕКИ

НАЈСРЕЌНИОТ ДЕН ВО ЖИВОТОТ НА ОЛИ МЕКИ

Финска/Германија/Шведска, 2016, 92мин.

Режија: Јухо Куосманен

Улоги: Oona Airola, Eero Milonoff, Jarkko Lahti

БЕСКОНЕЧНА ПОЕЗИЈА

БЕСКОНЕЧНА ПОЕЗИЈА

Чиле/Јапонија/Франција, 2016, 128 мин.

Режија: Алехандро Ходоровски

Улоги: Адан Ходоровски, Бронтис Ходоровски, Памела Флорес, Леандро Тауб

САФАРИ

САФАРИ

Австрија/Данска, 2016, 90 мин.

Режија: УлрихЗајдл

Улоги: Мануел Ајхингер, МарколфШмит, Ева Хофман

КАФУЛЕ

КАФУЛЕ

Шпанија, 2017, 102 мин

Режија: Алекс де ла Иглесија

Улоги: Бланка Суарез, Марио Касас, Кармен Мачи