Панорама на светски филм

КАКОВ ШТО СИ

КАКОВ ШТО СИ

САД, 2016, 105 мин.

Режија: Мајлс Џорис-Пејрафит

Улоги: Овен Кембел, Чарли Хитон, Амандла Стенберг

ГОСПОДИН УНИВЕРСО

ГОСПОДИН УНИВЕРСО

Австрија/Италија, 2016, 90 мин.

Режија: Тица Кови и Рајнер Фримел

Улоги: Таиро Кароли, Венди Вебер, Артур Робин

УЧЕНИК

УЧЕНИК

Русија, 2016, 118 мин.

Режија: Кирил Серебреников

Улоги: Петр Скворцов, Викторија Исакова, Светлана Брагарник, Антон Васиљев

КАМЕНО СРЦЕ

КАМЕНО СРЦЕ

Исланд, 2016, 129 мин.

Режија: Гудмундур Арнар Гудмундсон

Улоги: Балдур Еинарсон, Блер Хинриксон, Дила Валсдотир

ВИВА

ВИВА

Ирска, 2015, 100 мин.

Режија: Педи Бретнах

Улоги: Хектор Медина, Хорхе Перугорија, Луис Алберто Гарсија

ЕВОЛУЦИЈА

ЕВОЛУЦИЈА

Франција/Белгија/Шпанија, 2015, 81мин.

Режија: Лусил Хаџихалиловиќ

Улоги: Макс Бребант, Роксен Дуран, Жули-Мари Парментие