Работилница за снимање на нискобуџетен филм Мајкл Ондер – режисер на филмот „Таксим холдем“

Работилница за снимање на нискобуџетен филм Мајкл Ондер – режисер на филмот „Таксим холдем“
  1. Пишување сценарио што можете да го режирате како режисер дебитант (одбирање на вистинскиот проект, познавање на сопствените слабости, посветување време на сценариото)
  2. Наоѓање пари, со или без финансии од државата. Меѓународни платформи и наоѓање луѓе. Колку е важно за вашата иднина да ги запознаете луѓето на меѓународни платформи, дури и да не добиете пари
  3. Кастинг (ако сакате големи имиња за вашиот прв филм, како да му пристапите на кастингот. Да дознаете како да го привлечете  актерот за одреден лик, како ги бираат проектите каде што учествуваат. Како да одберете талентирани актери  со добра работна етика) 
  4. Снимање (правење избори и компромиси во однос на локацијата, опремата и екипата. Првични планови и проби)
  5. Фестивали и дистрибуција (ќе зборуваме за сите грешки што сме ги направиле)