САМИТ

САМИТ

На самит на латиноамерикански претседатели во Чиле, каде што се дискутира за геополитичките стратегии и сојузи во регионот, новиот аргентински претседател Ернан Бланко преживува политичка и семејна драма што ќе го принуди да се соочи со сопствените демони. Се соочува со првиот претседателски предизвик на овој состанок на високо ниво, каде што целта е да се склучи пакт за трговија со нафта во регионот, каде што регионалните сојузи и соперништва играат важна улога. Новиот претседател полека почнува да учи како да преживее во суровиот свет на глобалната политика. Тој ќе мора да донесе две одлуки што може засекогаш да го сменат текот на неговиот јавен и приватен живот: едната е во врска со комплицирана емотивна ситуација со ќерката, а другата е најважната политичка одлука во неговата кариера. „Самит“, необичен, модерен психолошки трилер за политичката интрига и измама, ја истражува политичката моќ зад кулисите, јавните и скришните договори на јужноамериканските политички лидери и осамените аспекти на претседателската функција. Елегантно конструиран и со поддршка на импресивна актерска екипа, со дел од најголемите имиња во хиспано светот, како што се: Рикардо Дарин („Тајната во нивните очи“, „Диви приказни“) во главната улога како претседателот на Чиле; Паулина Гарсија („Глорија“), Елена Анаја („Втора кожа“, „Меморија на водата“), „Самит“ е спој на политички трилер и општествен коментар што ги истражува нејасните длабочини на политиката денес. На самит на латиноамерикански претседатели во Чиле, каде што се дискутира за геополитичките стратегии и сојузи во регионот, новиот аргентински претседател Ернан Бланко преживува политичка и семејна драма што ќе го принуди да се соочи со сопствените демони. Се соочува со првиот претседателски предизвик на овој состанок на високо ниво, каде што целта е да се склучи пакт за трговија со нафта во регионот, каде што регионалните сојузи и соперништва играат важна улога. Новиот претседател полека почнува да учи како да преживее во суровиот свет на глобалната политика.

Тој ќе мора да донесе две одлуки што може засекогаш да го сменат текот на неговиот јавен и приватен живот: едната е во врска со комплицирана емотивна ситуација со ќерката, а другата е најважната политичка одлука во неговата кариера.

„Самит“, необичен, модерен психолошки трилер за политичката интрига и измама, ја истражува политичката моќ зад кулисите, јавните и скришните договори на јужноамериканските политички лидери и осамените аспекти на претседателската функција.

Елегантно конструиран и со поддршка на импресивна актерска екипа, со дел од најголемите имиња во хиспано светот, како што се: Рикардо Дарин („Тајната во нивните очи“, „Диви приказни“) во главната улога како претседателот на Чиле; Паулина Гарсија („Глорија“), Елена Анаја („Втора кожа“, „Меморија на водата“), „Самит“ е спој на политички трилер и општествен коментар што ги истражува нејасните длабочини на политиката денес.