САМ СО АНА

САМ СО АНА

Триесетгодишниот Аксел, штотуку дипломирал на Факултетот за филм, нема работа и неодамна се разделил од неговата девојка. За да му најде некаква преокупација, неговата мајка одлучува да му даде мисија: да ја врати погребната урна на неговата баба, која штотуку починала во Шведска, родната земја на семејството. Аксел не е запознаен со Шведска и се обидува да го открие неговото потекло. На својот пат, тој се сретнува со една млада жена.