ТОБИ ДАМИТ

ТОБИ ДАМИТ

ТОБИ ДАМИТ е дел од омнибус филмот НЕОБИЧНА ИСТОРИЈА (Histoires extraordinaires/ Spirits of the dead), работен според расказите на американскиот писател од 19 век Едгар Алан По (Edgar Allan Poe), потпишан од легендарната тројка европски автори Фелини, Луј Мал (Louis Malle) и Роже Вадим (Roger Vadim).
Фелини го снимил делот ТОБИ ДАМИТ, во кој разочарана, дрогирана и пијана англиска филмска ѕвезда (Теренс Стамп) кокетира со италијансиот печат и одново станува миленик на филмските продуценти...