Филм за отворање

Филм за отворање

ВТОРА ШАНСА

Режија: Marija Dzidzeva
Улоги: Mirjana Karanovic, Daniela Ivanoska, Natalija Teodosieva , Jordancho Chevreski, Deniz Abdula, Zlatko Mitreski
Сценарио: Ognen Georgievski
Кинематографија: Dejan Dimeski
Продуценти: Svetozar Ristovski, Nikolina Vicetic Zecevic, Kornelija Markovska - Ristovska
Продукција: Small Moves Films, Biberche Produkcija

Втора шанса ги испреплетува приказните за три жени кои живеат во ист станбен комплекс за да создаде калеидоскопско набљудување на уникатното искуство на мајчинството, како и на самопожртвуваноста на носењето нов живот во овој свет. Секоја од овие жени се обидува да ја пронајде смислата на своето постоење, за време на апсурдното и бесмислено време кога Македонија е на граница на граѓанска војна во 2001 година, и секоја од нив се соочува со свои лични демони, обидувајќи се да ја зачува својата хуманост.