КУМ

КУМ

Класиката на Копола припаѓа на периодот кога Оскарот за најдобар филм го добиваше победник што го заслужува тоа или во овој случај, еден од најдобрите американски филмови од крајот на 20-тиот век. Ремек-делото на Френсис Форд Копола, добитник на Оскар, се одвива во 40-тите години на 20 век и почнува со раскошната свадба на Кони, ќерката на почитуваниот кум – Дон Корлеоне, настан каде што работата и задоволството одат природно рака под рака. Прикажувајќи ја важноста на семејниот живот во модерното општество, овој класичен филм е за еден татко и неговите синови и за прашањето на моќ и наследство.